Ubisoft обяви, че новите части Assassin’s Creed ще излизат на пазара на по-големи интервали!

Ubisoft забавя скоростта, с която ще реализира нови части на играта Assassin’s Creed на пазара. След огромния успех на Assassin’s Creed 2, компанията взе решение, че поредицата трябва да излиза ежегодно. Шокиращо или не, това всъщност проработи доста добре за известно време и доведе до завладяващата трилогия с участието на Ezio и завършекът на историята на Desmond Miles в Assassin’s Creed 3.

Разработчикът пусна ежегодни заглавия в периода от 2009 до 2015 година, преди да натисне спирачките, след като някои от последните част на франчайза получиха смесени отзиви и отбелязаха спад в продажбите.

След това Ubisoft премина на варианта за пускане на нова игра през година и запълване на празнината с DLC, нещо, което също продължава да се справя много добре оттогава, но сега нещата отново се променят.

ubisoft-gap

Компанията потвърди, че Assassin’s Creed: Mirage ще излезе през 2023 г., което означава, че ще отбележи най-дългата разлика в поредицата досега, тъй като ще станат почти три години от Assassin’s Creed: Valhalla. В интервю, публикувано на уебсайта на Ubisoft, изпълнителният продуцент на франчайза Марк-Алексис Коте заяви, че това е умишлено.

Към момента остава да видим колко дълго ще чакаме новообявените заглавия Assassin’s Creed с кодово име Red и Assassin’s Creed с кодово име Hexe. Като се има предвид, че продълженията дори нямат истински имена и почти не видяхме нищо от двете игри, изглежда, че те са все още доста далеч.

Що се отнася до това колко различни ще бъдат те една от друга, Ubisoft вече заяви, че планира Hexe да бъде значително по-различно продължение както от Red, така и от другите части на франчайза.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини