Новити ревизии на конзолите PS5 идват със значими ъпдейти!

Най-новият модел PlayStation 5, който беше пуснат от Sony, изглежда получава доста забележително надграждане. През последния месец най-новата хардуерна ревизия на конзолата, официално известна като модел CFI-1200, започна да се появява по рафтовете на магазините в територии като Австралия.

И макар да беше известно, че тази версия на конзолата е малко по-лека от модела, пуснат на пазара през 2020 г., веднага се появиха въпроси дали има и други промени. Сега най-накрая имаме тези отговори.

ps5-newmb

Според ютубърът Austin Evans, Sony изглежда напълно е преработил вътрешния дизайн. След пълното разглобяване на конзолата, Evans съобщава, че редизайнът не просто е направил PS5 по-лек, но също така и по-енергийно ефективен от предишните версии на платформата. По-конкретно, Evans твърди, че PS5 сега трябва да харчи приблизително 20W-30W по-малко от другите два модела, които Sony пусна в началото.

Освен това дънната платка на PS5 също е смалена. В сравнение с предишните версии, моделът CFI-1200 идва с дънна платка, която е с два инча по-малка. За да съвпадне с тази промяна, радиаторът, който охлажда системата, също е направен по-малък.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини