„Valve“ вече сертифицира 5000 игри като съвместими със Steam Deck!

Valve току-що премина важен етап, който отличава желанието на разработчиците да помогнат на всички притежатели на новата конзола. Компанията вече е успяла сертифицира 5000 игри като проверени или годни за игра на Steam Deck.

Ако видите етикет „Verified“ на игра, това значи, че тя би трябвало да може да върви перфектно, а ако изобщо има някакви проблеми, то те би трябвало да са минимални. Ако Valve определи, че дадено заглавие може да се играе, то ще работи, но може да очаквате дребни проблеми. От друга страна, вече има близо 2000 игри, обявени като неподдържани, според SteamDB, което означава, че вероятно няма да работят на Steam Deck.

steamdeck

Тези числа ни показват, че разработчиците са тествали най-малко 7000 заглавия! Трябва да се измине дълъг път, за да се проверят всички от тях, тъй като има приблизително 50 000 игри на платформата. Струва си да се отбележи, че много от тях, които в момента са означени като Unknown, работят добре на Steam Deck, дори без стикер „Verified“ или „Playable“.

Valve използва четири критерия за проверка на съвместимостта на Steam Deck. Той оценява дали играта има поддръжка на контролер, поддръжка за разделителна способност от 1280×800, както и ако играта има някакви проблеми със съвместимостта с Proton.

Междувременно компанията разкри Топ 10 на най-играните игри за август. Списъкът включва Elden Ring, Marvel’s Spider-Man Remastered, MultiVersus и, да, Vampire Survivors.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини