Weibo надделя над LNG в класика за начало на плейофите

Китайското дерби между Wiebo и LNG, дало началото на плейофните битки на Световното първенство по LoL, се превърна в истинска класика. Серията между двата тима от LPL региона бе изключително оспорвана, а в крайна сметка, изненадващо за мнозина, победител се оказа Weibo, след 3:1.

снимка: Riot Games

След ранна размяна на удари в първата игра, двата тима оставаха близо един до друг, докато не се стигна до опита на Weibo да вземе третия си дракон. Битката обаче бе тотлано объркана от тима и LNG я спечели безпроблемно. След това обаче се стигна до много важния момент, който на практика реши изхода на играта. LNG взе нов дракон, изцяло без Weibo да се бори за него. В това време обаче „Xiaohu“, „Light“ и компания взеха Baron, с помощта на който натиснаха съперника си. Опитът на LNG да отбие атаката на противника се провали и останал сам да пази базата „GALA“ капитулира, а Weibo поведе в серията с 1:0, след малко над 30 минути.

Във втората игра LNG взе ранно предимство, след успешна атака на бот лейн. След това тиъмт съумяваше да намира постоянен отговор на опитите на Weibo да изравни играта. По подобие на първата игра, от леко изоставаща позиция Weibo опита да приключи играта с помощта на Baron, но този път не успя да го стои и LNG се предпази. След това на свой ред взе Baron и изравни резултата.

Третата игра се разви като по сценарий на екшън филм, изпълнен с обрати. В началото „Xiaohu“ и неговата Orianna бяха причината Weibo да има сериозно преимущество, но някак си LNG откри възможност да вземе Baron, с което изцяло обръна нещата в своя полза. Тимът стигна до базата на Weibo и бе видно, че е по-развит от противника. Weibo обаче си върна контрола с нова битка за Baron, при която буквално изтри целия тим на LNG и отново поведе в серията – 2:1.

По стандартите, наложени до тук от двубоя игра номер 4 си бе направо бавна. Първото убийство в играта дойде доста по-късно, а в крайна сметка Weibo взе голям аванс и на 20-та минута имаше преднина от 4 хил. злато (най-голямата изобщо в серията). Методично китайският тим увеличаваше това си предимство, а въпреки опитите на „Scout“ от LNG да бъде забавен, Weibo просто нямаше спирка и победи, затваряйки серията и класирайки се за полуфиналите на шампионата.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини