Игрите на Riot Games с повече активни играчи на месец от всички заглавия в Steam!

League of Legends се появи на пазара през октомври 2009 година, а това вероятно кара хората да се замислят, дали популярността на всеизвестната MOBA не е намаляла значително за последното десетилетие. Все пак да си заглавие на 13 години никак не е лесно, особено в днешния наситен и конкурентен пазар.

Оригиналната игра League of Legends и другите заглавия, които са част от нейната вселена, като League of Legends: Wild Rift, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics и Fight for the Golden Spatula, имат 180 милиона активни потребители месечно. Тази статистика е записана през октомври и си е цял подвиг, като се има предвид, че Steam на Valve има около 120 милиона активни потребители във всички игри!

lol-vs-steam

 

Тези цифри са поразителни именно затова, че Steam разполага с огромна гама от заглавия в своя каталог, в сравнение с петте заглавия на Riot Games. Друга изненадваща информация е, че 14 допълнителни милиона активни потребители месечно от Valorant, дори не са включени в 180-те милиона, за които ви споменахме.

Факт, който не трябва да пренебрегваме, е че всички игри от вселената на League of Legends са безплатни – нещо, което ги прави изключително достъпни. Въпреки че Riot Games изглеждат недосегаеми за момента, Valve няма място за притеснение, тъй като конкурентната компания има сравнително ограничена бройка заглавия, която не се конкурира директно с много от игрите в състава на Steam, различни от Dota 2 и CS:GO.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини