2 мача от ESL One Бирмингам чакат Божидар „bzm“ Богданов на рождения му ден

Навръх 19-я рожден ден на българския мид лейнър на OG Божидар „bzm“ Богданов, старира ESL One в Бирмингам. Dota 2 турнирът в Англия е с награден фонд 1 млн. долара, а 12 отбора, разпределени в 2 групи ще се борят за шампионската титла и чек за 300 хил.

С началото на седмицата OG и „bzm“ започват битката си в група B на състезанието с два мача. Съперниците на Богданов и компания са китайският Xtreme Gaming и бившият тим на Иван „MinD_ContRoL“ Иванов Tundra Esports. В групата са още Heroic, Gaimin Gladiators и Team Spirit.

Отборите ще играя по веднъж помежду си, като само последните 2 в групата ще бъдат елиминирани. Топ 2 ще продължат към горната част на плейофите, където ще имат право на 1 загуба преди отпадане, докато 3-я и 4-я от групите отиват в долната част на схемата, където поражението ще бъде равнозначно на приключване на участието в ESL One Бирмингам. Шампионът от турнира във втория по големина град в Англия ще спечели 300 хил. долара от наградния фонд. Всеки, стигнал до плейофи пък ще спечели близо 50 хил. долара.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини