Божидар „bzm“ Богданов и OG започнаха с победа и равенство в Бирмингам

Българският състезател по Dota 2 Божидар „bzm“ Богданов и неговият OG стартираха участието си в ESL One Бирмингам с победа и равенство. В група B на турнира, с награден фонд 1 млн. долара, нашият мид лейнър, който отбеляза 19-я си рожден ден показа отлична игра в първата среща. С отличното си представяне с Puck и Invoker Богданов бе с основен принос за успеха срещу китайския Extreme Gaming.

Вторият мач за деня обаче бе същински тест за българския геймър и съотборниците му. Срещу Tundra Esports общото игрово време бе близо 2 часа, като това се оказа сериозно предизвикателство за концентрацията и издържливостта на двата тима, за които това бе втора среща за деня. Tundra спечели първата от двете игри, за около 48 минути, а след над 70-минутен маратон OG все пак взе равенството.

Така тимът на българския състезател споделя първата позиция в група B с Tundra и Heroic, който е един от утрешните съперници на OG. Освен срещу „героите“ „bzm“ ще се изправи и срещу Gaimin Gladiators. За да продължи към плейофите OG трябва да завърши в топ 6 на групата от шест състава.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини