Акциите на CD Projekt са се сринали със 75% от слабия старт на Cyberpunk 2077!

Нов доклад от Business Insider Poland изрисува мрачната картина, в която главен обект е разработчикът на Cyberpunk 2077CDPR. Стойността на полската компания се е понижила с над 75% от старта на играта през изминалата година.

Бизнес, който някога се хвалеше с пазарен капитал от над €8 милиарда и се превърна в най-ценната компания за игри в Европа, вече струва по-малко от €2 милиарда.

В седмиците, водещи до старта на Cyberpunk, акциите на CDP се търгуваха на около €84 всяка, достигайки €93 на акция само 6 дни преди пускането на играта. Историята оттогава е низ от резки спадове и кратки повишения. Акциите на компанията и пазарният й капитал намаляват наполовина през първите няколко месеца на 2021-ва, след което отново почти наполовина от края на март тази година.

cyberpunk-2077

С по-прости думи, това основно означава, че лошият старт на Cyberpunk 2077 и последващите бавни корекции на бъговете струваха на CDPR около 5 години от работата на компанията, въпреки, че играта продаде почти 14 милиона копия само през 2020 година.

Скоро след старта, разработчиците до голяма степен се фокусираха върху отстраняването на проблеми с играта (главно на конзоли), както и върху мултиплейър режимът, който  беше обещан, но така и не се случи.

Може би най-унизителният момент от гледна точка на всички се случи, когато Sony премахна играта от PlayStation Store (и в последствие върна).

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини