Asus заяви, че редуцира „агресивно“ цените на всички свои модели видеокарти!

Това, което всички чакаме, е производителите на видеокарти да започнат значително да намалят цените си. И май въпросната тенденция започва да се сбъдва малко по малко.

Отскоро се забелязва, че наличностите на редица графични процесори се връщат към нормалните си нива, но въпреки че цените падат, за момента все още се задържат високи.

Asus е първата компания, която потвърди, че намалява осезаемо своите MSRP. Принципно това означава, че търговците на дребно вече могат да последват примера й, но дали ще го направят – Божа работа.

asus-gpu

Изглежда, че компанията иска да стане първа сред фирмите, взели решението да предложат по-ниски цени. С нарастването на предлагането очевидно и търсенето е още доста високо, но ако пазарът се стабилизира, производителите могат да започнат да изпитват и трудности с високите складови наличности, ако такива изобщо останат.

В момента се разпространява и информация, че следващият голям графичен процесор, който ще бъде пуснат, GeForce RTX 3090 Ti, е получил значително намаление на MSRP-цената в сравнение с януари, когато достигна немислими нива.

Ако това се случи и реално, когато новата карта на Nvidia бъде пусната на пазара, това ще е поредното доказателство, че ценообразуването на GPU наистина е на път да се нормализира.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини