E3 2022 официално бе отменен! Отива ли едно велико събитие в историята?

Събитието E3 2022 беше отменено, но с обещанието то да се завърне следващата година. ESA потвърди, че отмяната идва, дори след преминаване му към изцяло дигитален формат поради продължаващата пандемия. Миналата година ивентът също се проведе виртуално, но изглежда, че силите на Асоциацията не стигат, за да може това да се направи отново.

Изявлението на ESA гласи:

„Напоследък се справяхме трудно с E3. Масовата демонстрация на игри беше отменена още през 2020 г. заради случаите на Covid-19 и се завърна през 2021 г. като цифрова колекция от потоци за разработчици вместо физическите конференции, с които е станала известна.“

е3-2022

Не само трябваше да се конкурира със Summer Game Fest, който повече или по-малко направи същото, но E3 някак си започна да изглежда по-малко необходимо за други компании, които притежават собствени дигитални презентации, за да показват предстоящите си заглавия.

Сега Sony прави State of Play, а Nintendo винаги е имал своите Directs. Други компании като Square Enix също проведоха свои собствени цифрови потоци за първи път, без E3, като по този начин доказаха, че събитието изобщо не е било необходимо, за да показват заглавията си.

EA отмени представянето си на EA Play тази година именно поради същата причина. В крайна сметка ситуацията поставя E3 на много по-неподходящо място, отколкото беше преди. Събитието беше жадувано от милиони феновете по света, известно като „Геймърската Коледа“, дори и в неподходящото време през годината. Всеки очакваше да получи всякакви вълнуващи трейлъри и новини за дългоочакваните блокбъстър игри.

Summer Game Fest потвърди в Twitter, че ще се завърне през юни с първо събитие на живо, което трябва да покаже куп трейлъри и анонси за предстоящи заглавия. Надяваме се, че E3 ще се завърне през 2023 г. с гръм и трясък.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини