BetBoom е шампион в A1 Gaming League

BetBoom Team е новият шампион в CS2 турнира в най-голямата лига за електронни спортове в България – A1 Gaming League. Руснаците победиха френския 3DMAX с 2:1 в големия финал, който бе излъчван на живо в Twitch канала на лигата, както и в ефира на MAX Sport 2. Шампионите се поздравиха с голямата награда от 15 хил. лв, а за вицешампионите остана втората награда на стойност 8 хил. лв.

Срещата започна с предимство за 3DMAX, който победи на картата Nuke, защитавайки своя избор. Най-резултатен за успеха с 13:11 рунда бе Филип „Gravity“ Бранкович с 22 убийства, въпреки че топ стрелец на картата бе Кирилл „Magnojez“ Родонов с 26. Първата стъпка към обрата BetBoom направи на Ancient. 3DMAX стартира с ударно 5:0 на СТ-страна и бе на 8 рунда от титлата, но руските геймъри напипаха верния ритъм и до края на картата дадоха само 4 рунда на „петлите“. Александр „KaiR0N“ Анашкин завърши с 20 убийства, преди да се стигне до решаващата карта във финалния мач.

За арена на последна битка за сезона в A1 Gaming League, двата тима оставиха Overpass. И тук 3DMAX стартира със силна поредица. BetBoom спечели рунда с пистолетите, но последваха 5 поредни за френските геймъри. В този момент руските състезатели сякаш се концентрираха и започнаха да играят много по-ефективен CS. Те позволиха на 3DMAX да спечели само 1 рунд и след 13:6 BetBoom стана шампион, а Павел „s1ren“ Оглоблин завърши с 22 убийства над всички.

Най-голямата лига за електронни споротве в България продължава да се развива, благодарение на своите партньори от A1, Lenovo Legion, Monster Energy, TP-Link, Ozone и Happy Доставка. Наградният фонд е на стойност 30 хил. лв, като шампионът ще вземе чек за 15 хил. лв.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини