BetBoom и 3DMAX са големите финалисти на A1 Gaming League

Руският BetBoom Team ще спори във финала на CS2 турнира на A1 Gaming League срещу френския 3DMAX. Двата тима достигнаха до заключителния сблъсък за сезона в най-голямата лига за електронни спортове в България, след съответно над Sampi и ex-Preasy с по 2:0.

В ранния сблъсък от полуфиналите BetBoom се изправи срещу Sampi и въпреки че се нуждаеше от 2 тайбрека, съумя да открадне картата на съперника си – Overpass. Над всички бе снайперистът на руснаците „zorte“, който приключи с 30 убийства. Той и младата звезда на тима „Magnojez“ бяха двигателите, които доведоха тима си до триумф. Той можеше да е постигнат още в редовното време, но последния рунд един от най-постоянните състезатели на Sampi – „ZEDKO“ уби всички съперници, като повали 4-ма с пистолет, а последния свали с калашник.

После на Mirage BetBoom почти не срещна проблеми и победи с 13:9 рунда, за да стане финалист за втори пореден сезон в A1 Gaming League.

Във втората среща 3DMAX се изправи срещу ex-Preasy и също победи с 2:0, като в първата карта французите имаха нужда от продължния. След 16:14 рунда на Overpass и 13:8 на Ancient 3DMAX си осигури място във финала на шампионата, като на 14-ти април, от 16:00 ще спори за 16 хил. лв с BetBoom. Мачът можете да гледате в Twitch канала на лигата, както и на живо в ефира на MAX Sport 2.

Най-голямата лига за електронни споротве в България продължава да се развива, благодарение на своите партньори от A1, Lenovo Legion, Monster Energy, TP-Link, Ozone и Happy Доставка. Наградният фонд е на стойност 30 хил. лв, като шампионът ще вземе чек за 15 хил. лв.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини