Бивш шеф в EA нарече разработчиците, които избягват микротранзакциите – идиоти!

Дългогодишната фигура в гейминг индустрията и бивш главен изпълнителен директор на EA, Джон Ричитиело, призова разработчиците, които са против микротранзакциите, да се осъзнаят и да разберат най-накрая какво прави един продукт успешен.

В скорошно интервю, Ричитиело, сега главен изпълнителен директор на Unity Technologies, обсъждаше растежа и бъдещето на игралната индустрия. Споделяйки виждането си относно факторите, които все още възпират разработчиците от по-голям успех, той заяви че ключов фактор са именно микротранзакциите.

„Тази индустрия разделя хората на тези, които все още се придържат към старата философия, и тези, които приемат какво прави един успешен продукт. Аз не познавам някой успял човек в тази индустрия, който да не се интересува какво мислят играчите му. Това е мястото, където този цикъл на обратна връзка се връща и те могат да изберат да го игнорират или пък не. Но да избереш изобщо да не го знаеш не е добър вариант.“

/Джон Ричитиело/

ea-ceo

Микротранзакциите са тема на спорове в игралната индустрия от много време насам. Когато ги добавят към игри, разработчиците често попадат под критика от своята общност. Особено ако това прави отключването на функции или добавки невъзможно без опциите за закупуване.

От съвсем скоро Blizzard е една от компаниите, които понесе удари от феновете си точно заради това в Diablo Immortal. И докато микротранзакциите се появяват най-вече в безплатните игри, вече доста солидни заглавия започват да ги включват в продуктите си, особено през последните пет години.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини