Бившият треньор на TSM, Peter Zhang, получи перманентна забрана за всички събития на Riot Games!

Бившият треньор на TSM, Питър Джан, е със спрени права за постоянно от всички събития в дисциплината League of Legends, обяви днес Riot Games.

По-рано тази година Джан беше обвинен в отклоняване на пари от заплатите на играчите, преди да бъде уволнен от поста си в TSM през март. Организацията проведе вътрешно разследване, което потвърди тези обвинения.

Днес тези констатации бяха потвърдени и от Riot и LCS, като бързо доведоха до забрани към треньора да участва в събития, дело на компанията.

Между декември 2021 г. и февруари 2022 г., Джан е присвоил приблизително $250 000 от двама играчи, които след това е трябвало да получат значителна част от заплатите си чрез трети човек в Китай.

Самоличността на двамата играчи остава скрита, въпреки че предишен доклад предполага, че един от тях, замесен в тези действия, е бившият съпорт Yursan.

zhang

Освен отклоняването на средства, Джан също е поискал пари от осем играчи и служители на TSM, според Riot.

Едно от най-добре документираните обвинения, повдигнати срещу измамника, дойде по-рано тази година, когато той беше обвинен, че се е съгласил да продаде кола от името на друг бивш състезател на TSM„SwordArt“ – без изобщо да му върне сумата в брой. Въпреки че Джан е продал колата за $80 000, той е върнал само $35 000, а останалите пари е задържал за себе си.

В резултат на действията си, Джан получи перманентна забрана да участва в официални Riot събития в дисциплината League of Legends. От днес му е забранено да се свързва с който и да е отбор, участващ в официални лиги или състезания по света.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини