Blizzard потвърди, че Warcraft ще се появи на мобилни устройства тази година!

В своето прессъобщение, касаещо финансовите резултати за четвъртото тримесечие на 2021 г., Activision Blizzard разкри, че планира да пусне Warcraft за мобилни устройства по някое време през тази година. Главният изпълнителен директор на компанията – Боби Котик, заяви на инвеститорите още преди година, че разработчиците работят върху множество, мобилни, безплатни за игра Warcraft „изживявания“, които по онова време вече са били в напреднал стадий на разработка.

Компанията все още не е разкрила по-подробна информация за игрите и по-ясна времева линия, така че не знаем дали плановете им включват цялата спомената информация или само част от нея. От доклада за резултатите за печалбата на компанията, в която се споменава франчайзът за мобилни устройства, четем следната информация:

warcraft-mobile

„Blizzard планира да реализира ново съдържание за франчайза Warcraft през 2022 г., включително World of Warcraft и Hearthstone, както и изцяло нова мобилна версия на Warcraft за първи път досега.“

Слуховете за мобилна Warcraft-игра се появиха през 2017 г. През 2018 г. станахме свидетели на още подобни съобщения.. Според доклад на Kotaku, играта се разработва от екип, който е сформиран, когато съоснователят Алън Адам се завърна в компанията през 2016 г. Същият екип от разработчици стои и зад мобилната версия на Diablo Immortal, която излиза тази година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини