GTA 5 ще бъде налична за PS5 и Xbox Series X безплатно на 15 март!

Версиите от следващо поколение на GTA 5 и GTA Online ще са налични за PS5 и Xbox Series X безплатно от 15 март, като това бе разкрито от лично от Rockstar.

„Ние искрено оценяваме подкрепата на цялата общност през годините, а ето че играта сега се насочва към безпрецедентното трето поколение конзоли.“ – заявиха от студиото.

Какво обаче ни дава надстройката до най-новото поколение конзола?

Според актуализацията, версиите за PS5 и Xbox Series X на GTA 5 и GTA Online разполагат с нови графични режими до 4K резолюция, 60 FPS, подобрения на текстурите, HDR-опции и дори Ray-Tracing. Разбира се, функционалностите като по-бързо време за зареждане, потапящо 3D-аудио, хаптичната обратна връзка и още доста са един прекрасен бонус.

gta5-ps5

Феновете, които вече играят GTA 5 или GTA Online на конзола от предишно поколение, ще могат да прехвърлят както напредъка си в GTA 5, така и текущите герои и прогресия на GTA Online към новите версии на PS5 и Xbox Series X.

Разбира се, това едва ли е най-вълнуващата новина, която да зарадва феновете, особено когато GTA 6 е с вече потвърдена разработка. За следващата част от франчайза, Rockstar ще сподели повече информация в идните месеци.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини