BYLB, Magaza, Burzi kostenurki и Budget G2 са на полуфинали в A1 Gaming League

Вчера се изиграха четвъртфиналните срещи в турнира по League of Legends на A1 Gaming League. Съботният дълъг ден започна със среща между поставения под номер 1 Burzi kostenurki, който спечели 3 от общо 6-те квалификации, и 8-ят в класирането 6Coal. „Костенурките“ изиграха отлични две игри и много силно представяне на мид лейнъра си Лъчезар „Fenz1“ Илиев и бот лейнъра Александър „AleXAnDaZaR“ Динев, спечелиха с 2:0.

Финалният ден от сезона стартира точно в 12:30 в Twitch канала на A1 Gaming League, където може да проследите кой ще спечели голямата награда от 5 хил. лв.

Последва мач между два от традиционните отбори в историята на българския eSports турнир – BYLB срещу DNWU. BYLB бе без своя мид лейнър „Ethernal“, който бе заменен от топ лейнъра на тима и бивш играч на съперника „NF Dawn“. Това доведе до някои затруднения и тимът загуби първата игра, но след това съумя да обърне резултата в своя полза и да спечели с 2:1, класирайки се за финалната четворка.

Мач номер 3 изправи Orkestar Oreh срещу Magaza. „Орехите“ спечелиха с 2:1 игрите, но в последствие бяха отстранени от турнира, поради употреба на неправомерни софтуери, чрез които се излиза предимство от Марио „Exo“ Стругов. Така бившият тим на Maikata na Dimo, понастоящем наричащ се Magaza, служебно продължи напред.

Последната среща бе и най-чаканата. Budget G2 се изправи срещу 5 Modnar, в чийто състав личаха имената на някои от най-успешните играчи в историята на A1 Gaming League, ставали многократни шампиони на България с Random 5. Въпреки това Budget G2 успя да победи с 2:0 и се класира на полуфинал срещу Burzi kostenurki.

Най-големият LoL турнир в България продължава да се развива всяка година, благодарение на партньорите си A1, Samsung, Nescafe 3in1, Lenovo Legion, Happy Доставка и TP-Link, които демонстрират своята подкрепа към българския гейминг, като благодарение на тях и наградните фондове на шампионатите в A1 Gaming League, нарастват.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини