BYLB отново е шампион на A1 Gaming League

Отборът на Breathe Your Last Breath стана шампион в LoL турнира на A1 Gaming League за втори път в историята на състезанието. Шампионатът на България по League of Legends завърши с впечатляващ финален двубой, противопоставил BYLB срещу Burzi Kostenurki, завършил с резултат 2:1 победи. Победителите спечелиха 5000 лева от наградния фонд на турнира, след като елиминираха Magaza на полуфинал с 2:0, а после се наложиха и над „костенурките.“

От своя страна Burzi Kostenurki си тръгват от турнира с 2000 лева за своето второ място. Тимът, бе считан за фаворит, особено след успеха в полуфинала срещу Budget G2 с резултат 2:0 и се очакваше подобно представяне да демонстрира и срещу BYLB.

Двубоят започна с равностойна игра, но BYLB спечели много ключова битка около 25-та минута, която предопредели победителя в първата карта.

Втората игра продължи близо 40 минути, като в нея BYLB имаше голямо предимство, което не успя да материализира. Силен мач за „костенурките“ изиграха „AleXAnDaZaR“ и „Nicolaiy“, което помогна за изравняването на резултата и пращамнето на финалния двубой в мач номер 3. Там представянето на соло лейнърите на BYLB „Danki“ и „NF Dawn“ бе впечатляващо и именно те помогнаха за триумфа на тима и титлата през сезона в A1 Gaming League.

Съставът на Breathe Your Last Breath:

Top: Danki | Darko Davchevski

Jungle: Swamps | Никола Карауланов

Midlane: Dawn | Никола Стойчев

ADC: Humble | Мартин Петрески

Support: Dargod | Дарин Киров

Най-големият LoL турнир в България продължава да се развива всяка година, благодарение на партньорите си A1, Samsung, Nescafe 3in1, Lenovo Legion, Happy Доставка и TP-Link, които демонстрират своята подкрепа към българския гейминг, като благодарение на тях и наградните фондове на шампионатите в A1 Gaming League, нарастват.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини