Cyberpunk 2077 ще получи първият си Expansion през 2023 година, увери CDPR!

Плановете на CD Projekt след стартирането на Cyberpunk 2077 се объркаха жестоко, след като играта се появи в неочаквано тежко състояние, принуждавайки студиото да се съсредоточи върху поправки на бъговете, а не върху по-нататъшни разширения.

Планът за Cyberpunk, разбира се, не е отпаднал изцяло, но феновете ще трябва да изчакат известно време, за да му се насладят напълно.

Студиото заяви още преди година, че планираното разширение на играта се разработва, но оттогава фокусът е върху поправките на бъговете: Patch 1.5, пуснат през февруари, промени почти всичко в играта и включи дългоочакваната актуализация за следващите поколения конзоли – PlayStation 5 и Xbox Series X-S, както и други неща.

cpunk-expansions

Необходимостта от разработването на основната игра забави това за ново съдържание, но забави, а не забрави:

„Ние сме изцяло отдадени на франчайза Cyberpunk и възнамеряваме да го развиваме допълнително! Наскоро пуснахме нов набор от подобрения за играта, а също така работим и върху следващия Patch 1.6, който ще излезе през идните месеци. След това поддръжката за Cyberpunk ще продължи, но фокусът ни постепенно ще се измести към новите, вълнуващи начинания както във франчайзите Cyberpunk, така и във франчайзите The Witcher. В момента по-голямата част от нашия екип работи върху разширението за Cyberpunk 2077, което трябва да бъде пуснато през 2023 г.“ – каза изпълнителният директор на CDPRАдам Кичински.

Кичински заяви още, че неотдавнашното забавяне на актуализацията от следващото поколение за The Witcher 3 не е фактор в плановете на компанията. За съжаление, той отказа да бъде по-конкретен за това кога през 2023 г. може да се появи разширението на Cyberpunk 2077, но се очаква повече подробности да бъдат разкрити по-късно тази година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини