Детронираха Китай от Dota 2’s The International 2022 по брой играчи, представляващи страната!

Откакто професионалната Dota 2 сцена започна с първия The International през 2011 г., Китай винаги е имал повече играчи, представляващи нацията си от всяка друга държава на събитието. Но всичко се променя с времето, дори в Dota 2.

Тазгодишният International отбелязва първия път, когато нещата няма да са това, което са били до този момент. Страната загуби на косъм от Перу и Русия, които имат по 13 играчи, които ги представляват, за разлика от 12-те китайски състезатели. За сравнение, те са имали между 19 и 27 при предишни събития.

psglgd

Феновете на Dota очакваха Xtreme Gaming да бъде един от двата отбора, които ще излязат на върха. Вместо това Team Secret и Team Liquid грабнаха тези места, след като постигнаха успех през целия ход на плейофите. Wildcards Vici Gaming също не достигнаха целта, след като загубиха от Team Liquid в полуфинала на Lower Bracket.

В резултат на това само три китайски отбора ще присъстват на The International 11PSG.LGD, Team Aster и Royal Never Give Up. Не всички техни играчи обаче, идват конкретно от Китай. Cheng “NothingToSay” Jin Xiang от PSG.LGD е малайзиец, както и звездите на RNG – Daniel “Ghost” Chan Kok Hong и Yap “xNova” Jian Wei.

Но това, което им липсва като количество, те компенсират с качество. PSG.LGD се насочват към турнира като фаворит, а китайските фенове се надяват, че ще върнат титлата в нацията си за първи път, откакто Wings Gaming го направиха на The International 6.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини