Новото мобилно приложение Steam идва с нови екстри и функции за всички с Android и iOS!

Valve актуализира мобилното приложение Steam за Android и iOS, което идва със значителни подобрения спрямо предишната си версия. В допълнение към новия редизайн, приложението идва с няколко нови функции, които трябва да улеснят влизането в него, без да се налага да въвеждате кода на Steam Guard.

Първо, приложението ви позволява да преглеждате цялата си библиотека с игри, която се появява във формат, подобен на решетка, показвайки корици и заглавия, които можете да сортирате с включени филтри.

Steam App също така предлага ново изживяване, както и начин за търсене и закупуване на игри, заедно с общността и новините, с които сте свикнали във версията за настолни компютри.

steammobileapp

С актуализацията можете да сканирате и QR-код, за да влезете в акаунта си на вашия компютър или лаптоп, елиминирайки необходимостта да въвеждате вашето потребителско име, парола или код на Steam Guard. Когато влезете с QR-код, Steam казва, че приложението ще покаже страница за потвърждение заедно с карта и геолокация на местоположението на вашето устройство. От тук можете да потвърдите, че вие ​​сте човекът, който влиза в акаунта ви, а не хакер.

Ако не искате да използвате камерата си за влизане, можете също да потвърдите, че влизате с подкана „Одобряване“ или „Отказ“, която ще се появи в приложението. Въпреки че това ви позволява да пропуснете въвеждането на код на Steam Guard, все пак ще трябва да въведете вашето потребителско име и парола.

Приложението също така ще покаже списък с оторизирани устройства, което ви позволява да излезете от Steam от разстояние, ако сте оставили акаунта си влязъл в компютъра на някой друг, да разберете кога последно е използвал акаунта ви или да отмените достъпа напълно.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини