Diablo 2: Resurrected вече продаде над 5 милиона копия, разкри Blizzard!

Blizzard отчете високи продажби на Diablo 2: Resurrected – игра, която бе пусната само преди малко повече от половин година. Април се оказа щастлив месец за компанията, след като тя успя да продаде над пет милиона копия, което е повече от похвално!

След провала на Warcraft 3: Reforged, Diablo 2: Resurrected беше много по-добре приета от общността, въпреки различните проблеми със сървърите, които съпътстваха стартирането й през септември 2021 г., липсата на конкурентна Ladder-система и първите промени в баланса, които разработчикът направи в играта от 2010 година насам.

d2r-baal

Струва си да отбележим това постижение и заради нещо друго. На Diablo 3 му бяха необходими малко по-малко от две години, за да продаде 15 милиона копия – които също имаха конзолни версии в онзи момент. Тоест, Diablo 2: Resurrected покри една трета от това предизвикателство само за първите 7 месеца от съществуването си.

В основата на всичко това стои чудесното студио, които се постара играта да бъде направена на ниво – Vicarious Visions! Разработчиците се присъединиха към Blizzard неотдавна, а сега се очаква те да предоставят дългосрочна поддръжка само и единственото за игрите на Blizzard.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини