До края на 2022 година Netlfix ще разшири своя гейминг каталог до 50 заглавия!

Netflix планира да разшири своя каталог от игри, добавяйки нови заглавия. В момента са налични само 17 такива. Въпреки това, според нов доклад на The Washington Post разбираме, че компанията има за цел да увеличи този списък до близо 50 броя.

Игрите, които компанията предлага, работят безплатно на устройства с Android и iOS. За да се играят на платформата за стрийминг, потребителите трябва да имат активен абонамент за нея. Засега не е нужно заглавията да бъдат закупувани и се предлагат без реклами или покупки в приложението.

netflix-catalogue

Това идва в момент, в който Netflix разкри, че заради войната в Украйна, която предизвика спиране на услугите в Русия, нарастващата инфлация, ожесточената конкуренция и някои други неприятни фактори, свързани с Covid, са допринесли за загубата на около 2 00 000 абонати за първото тримесечие на тази календарна година.

Междувременно, през ноември 2021 г., платформата представи 5 игрови заглавия, включително Stranger Things, Into the Dead 2: Unleashed, Asphalt Xtreme, Card Blast, Dungeon Dwarves, Knittens и Stranger Things: 1984, наред с други, давайки да се разбере, че геймингът ще бъде едно от нещата, която ще я поддържат все още успешна.

Тепърва предстои да видим посоката, по която ще поеме компанията, следвайки своя бизнес план.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини