Dr. Disrespect и Twitch приключиха официално със съдебните дела!

Юридическият спор между Гай „Dr. Disrespect“ Бийм и стрийминг платформата Twitch, е официално приключил.

Световноизвестният геймър беше една от най-популярните личности в сайта, преди да станем свидетели на неочакваното прекратяване на сделката му с платформата, за която се твърдеше, че му носи около $10 милиона годишно, през юни 2020 година.

Doc заяви през август 2021 г., че планира да съди Twitch заради наложената му забрана, но след кратки изявления, публикувани от двете страни тази седмица разбираме, че въпросът вече е уреден.

„Разреших юридическия си спор с Twitch. Нито една страна не призна за каквото и да било нарушение.“ – каза Бийм в Twitter.

drdisrespect

От стрийминг платформата също бяха лаконични, предоставяйки пред медиите подобно изявление. Twitch така и не разкри публично причината за забраната на стриймъра, който пък заяви, че също не е получил обяснение.

Във видео, публикувано миналия август в YouTube, Doc твърди, че най-накрая знае защо е отстранен от платформата и се закани, че предприема съдебни действия срещу нея. Причината отново не беше споделена публично.

През декември миналата година стриймърът обяви, че е създал ново студио за игри, носещо името Midnight Society. Трите водещи роли в него са Бийм, ръководителя Робърт Боулинг и креативният директор Куин ДелХойо.

Първото заглавие на студиото ще бъде PVP-игра, създадена с Unreal Engine 5.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини