Друга голяма игра на Square Enix отбеляза катастрофални загуби!

People Can Fly, студиото зад играта Outriders разкри, че екипът не е получавал никакви възнаграждения, откакто FPS-ът стартира миналата година. Оказва се, че главната причина за това е почти липсващата печалба, която тя е генерирала на издателя Square Enix.

В последния си финансов отчет People Can Fly обяснява, че все пак има правото на авторски възнаграждения. Към 31 декември обаче, студиото не е получавало никакви плащания за Outriders. Това означава, че нетните приходи от продажбата на играта са недостатъчни за възстановяване на разходите и разходите, направени от издателя за разработването, разпространението и популяризирането й.

outriders

Outriders започна добре и изглеждаше, че може да се превърне в хит, след като стартира на Xbox Game Pass и привлече значителна първоначална аудитория. Особено след като, според Steam Charts, повече от 100 000 души играеха по едно и също време на платформата. Ясно е обаче, че тази популярност не се е превърнала в добри печалби.

Square Enix вече е в лоша поредица от игри с високо значение през последните години – Marvel’s Avengers, Guardians of the Galaxy и може би най-ужасният му провал – Babylon’s Fall, оглавяват черната серия.

Съвсем логично последва и продажбата на значителен брой от студията на Enix през тази седмица. Сделките включват Crystal Dynamics, Eidos Monreal и Square Enix Montreal, които се разделиха с компанията-майка.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини