Джейсън Момоа в преговори за главната роля на филма Minecraft!

Филмова версия на популярната игра на Mojang StudioMinecraft – е в процес на разработка. За главен герой се спряга Джейсън Момоа, който в момента води преговори за участие в предстоящата филмова адаптация, съобщи The Hollywood Reporter. 

Въпреки че все още не е подписан договор, евентуалното добавяне на Момоа е окуражаващ знак за филм, който ще бъде реализиран от Warner Bros. Първоначално компанията планира да пусне продукцията през март 2022 г., но тя бе отложена заради пандемията от Covid-19.

Друг проблем, който представляваше голяма спънка, се оказа в екипа на филма – първият режисьор и екипът му от сценаристи напуснаха площадката през 2014 г. поради творчески различия с Mojang.

momoa-minecraft

Съобщава се, че Джаред Хес от Napoleon Dynamite вече е подписал договор да режисира адаптацията, а продуцентите на DuneМери Парент и Рой Лий също ще се включат в екипа. Не е ясно каква роля ще играе Момоа, тъй като все още не е известно какви елементи от играта ще се появят, както и дали ще видим любими на феновете персонажи като Steve.

Сюжетът на филма, пуснат от Mojang Studios през 2019 г., поне е ясен – злонамереният Ender Dragon тръгва по пътя на унищожението, карайки младо момиче и нейната група от авантюристи да спасят Overworld.

Феновете, разбира се, ще трябва да очакват повече информация в близко бъдеще. Ankler съобщи, че наемът на Warner Bros. за правата върху Minecraft изтича през януари 2023 г., така че снимките ще трябва да започнат преди това.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини