Elden Ring е най-бързо продаващата се „Souls“-игра досега!

Elden Ring е номер 1 в класациите на GfK UK за тази седмица и разби стартовите продажби на много предишни хитови игри от своя жанр. Новото заглавие на FromSoftware жъне страхотен успех, а студиото е известно със своите предизвикателни екшън ролеви хитове като Dark Souls, Demon Souls, Bloodborne и Sekiro: Shadows Die Twice.

Предишният най-голям старт на „Souls“-игра беше Dark Souls 3 (2016 г.), но Elden Ring изпревари това заглавие с 26% по-висока успеваемост. Разбира се, това е преди да разгледаме дигиталните продажби, а именно те отбелязоха огромен ръст от 2016 година насам. Данните за тях ще пристигнат по-късно през тази седмица.

elden-ring-sales-uk-2022

Това е третият най-голям старт за годината (при физически копия), като там се открояват още Pokémon Legends: Arceus и Horizon: Forbidden West от миналата седмица.

63% от продажбите в кутия са били за PS5, 17% за Xbox, 17% за PS4 и 3% за PC. Ексклузивната за PlayStation игра – Horizon: Forbidden Westотбеляза спад от 79% в продажбите от седмица на седмица. През последните 7 дни дори отбеляза значителен спад и за PS5.

Pokémon Legends: Arceus ги следва на 3-тото място, като хитовата за Nintendo Switch игра всъщност е повишила продажбите за седмица с 5%.

Отново в челната десетка тази седмица е и Grand Theft Auto: The Definitive Edition, където продажбите нарастват с 24% от седмица на седмица благодарение на подобренията за PS4 и Xbox-версиите на играта.

Ето и Топ 10 на GfK UK Boxed за седмицата, приключваща на 26 февруари:

1. Elden Ring
2. Horizon: Forbidden West
3. Pokémon Legends: Arceus
4. Mario Kart 8: Deluxe
5. FIFA 22
6. Call of Duty: Vanguard
7. Dying Light 2: Stay Human
8. Animal Crossing: New Horizons
9. Minecraft (Switch)
10. Grand Theft Auto: Trilogy

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини