Netflix придобива Next Games в сделка за 65 милиона евро!

Netflix е на път да придобие разработчика на мобилни игри Next Games в опит да разшири библиотеката си с игри, които да предлага. Сделката е за 65 милиона евро, а студиото е добре познато със своите заглавия, като Stranger Things: Puzzle Tales и две игри от сериите The Walking Dead.

Основан през 2013 г., Next Games е първият публично регистриран разработчик на мобилни игри във Финландия, специализиран в популяризирането на развлекателни франчайзи от книги или телевизионни предавания. Очаква се цялата сделка да приключи през второто тримесечие на 2022 г.

Next Games има страхотен мениджърски екип, силен опит в мобилните игри, базирани на забавните франчайзи, както и солидни оперативни възможности!“ – заяви Майкъл Верду, вицепрезидент в Netflix.

nextgames-netflix

„Развълнувани сме, че студиото се присъединява към Netflix като основно студио в стратегически регион и ключов пазар, разширявайки нашите вътрешни възможности при разработката на игри. Докато тепърва навлизаме в гейминга, аз съм уверен, че заедно със Next Games ще можем да изградим портфолио от игри от световна класа, които ще зарадват нашите фенове по целия свят.” – допълни той.

Компанията не е изяснила по какви проекти точно ще работи Next Games, въпреки че потвърди, че нито едно от заглавията няма да включва реклами или покупки в приложението. Всички игри ще бъдат достъпни за абонатите и следователно ще получат същата услуга, както до този момент с поточните предавания.

Netflix се изстреля в света на видеоигрите през ноември 2021 г., когато въведе специален ред и раздел, в който мобилните потребители могат да играят избрани игри. По това време каталогът се състоеше само от 5 заглавия, но с всеки изминал ден компанията привлича все повече и повече нови големи студия.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини