Facebook Gaming изригва с нова версия на класическата Pac-Man, но този път с мултиплейър!

Новото заглавие ще се нарича Pac-Man Community и ще ни върне спомените от класическата аркадна игра, насочена към всички, които разцъкват игрички във Facebook.

Основната черта на Pac-Man Community е възможността да играете кооперативна игра с до трима други души. Всички трябва да работите заедно, за да се опитате да оцелеете от досадните призраци, но също така и да се състезавате индивидуално в играта за най-висок резултат. Можете да създадете лобита, в които да играете с приятелите си, а някои от известните стриймъри на Facebook Gaming могат дори да ви поканят, за да се присъедините към тяхната игра с функцията Play with Streamer на Facebook!

pacman-facebook-gaming

Всеки един играч ще може да създадава свои собствени нива, което може да доведе до някои изкушения в стил Mario Maker, след като по-сръчните се доберат до инструментите за създаване на нива. Ако пък искате да играете цялата класическа версия на Pac-Man, това също ще бъде налична опция.

Заглавието е разработено от студиото Genvid и може да бъде ясен сигнал за това как Meta иска да разшири предложенията за игри на Facebook, за да позволи на стриймърите да играят игри директно със своята аудитория. Най-известната социална платформа предлага предаване на живо, подобно на Twitch, както и игри, които можете да играете направо в приложението, а Pac-Man Community изглежда правилната първа стъпка към иновативното и ново интерактивно съдържание.

Ако се интересувате как може да опитате Pac-Man Community, тя ще бъде достъпна безплатно от понеделник за настолни компютри и мобилни версии в приложението Facebook и ще бъде ексклузивна само за тази социална мрежа.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини