Форматът и групите за VCT Champions 2021 са вече ясни!

По-малко от две седмици преди да започне последното VALORANT Champions Tour събитие , форматът и групите вече за VCT Champions 2021, който стартира на 1 декември, са вече ясни.

Шампионите ще използват същия формат като VCT Masters Three Berlin. Четири групи от по четири отбора ще се сблъскат в груповата фаза с двойна елиминация в стил GSL, която ще изпрати два от тимовете от всяка група в плейофната фаза, в която битките ще са с единична елиминация.

Ето групите за VCT Champions 2021:

Група A: Acend, Team Envy, Vivo Keyd, X10 Esports
Група B: Sentinels, Team Liquid, FURIA, KRU Esports
Група C: Gambit, Crazy Raccoon, Team Secret, Team Vikings
Група D: Vision Strikers, Fnatic, Cloud9, Full Sense

vct2021

Отборите бяха разпределени въз основа от комбинация от съответното им класиране в Challenger събития и коефициентът на техния регион, според Riot Games. Освен това компанията иска да гарантира, че отборите няма да се паднат срещу опоненти от техния регион. И четирите състава от EMEA са в отделни групи, както и трите от Северна Америка, Югоизточна Азия и Бразилия.

След приключването на груповата фаза, всичките осем отбора, които са се преборили за плейофите, ще бъдат поставени чрез жребий на случаен принцип. Отбор на първо място в групата ще играе с отбор на второ място от друга група в началния кръг. Всички мачове ще бъдат с формат BO3, с изключение на големите финали, които ще са BO5 и ще се проведат в неделя, 12 декември.

Първият мач от груповата фаза започва в 8 сутринта CT в сряда, 1 декември, когато Vision Strikers се изправят срещу Full Sense.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини