Над 2000 служители на Activision Blizzard подписаха петиция за свалянето на изпълнителния директор Боби Котик!

Над 1000 служители и подизпълнители в Activision Blizzard вече подписаха и публикуваха петиция за отстраняването на главния изпълнителен директор Боби Котик от компанията! Броят на подписите се е удвоил скоростно веднага след като петицията стана публично достояние.

„Ние, долуподписаните, вече нямаме доверие на ръководител като Боби Котик, заемащ поста главен изпълнителен директор на Activision Blizzard. Информацията, която излезе наяве за поведението и практиките му при управлението на нашата компания, противоречи на културата и почтеността, които искаме нашето ръководство да притежава. Освен това, подобни практики противоречат на положителните инициативи, вече започнати от наши колеги. Умоляваме г-н Боби Котик да освободи поста главен изпълнителен директор на Activision Blizzard и да бъде разрешено на акционерите да избират нов главен изпълнителен директор без участието му, защото знаем, че оказва натиск и влияние върхо изборния вот на акционерите.“

activision

Изнендващ обаче е фактът, че петицията изброява имената, длъжностите и отделите на работниците, което потенциално може да ги изложи на риск от отмъщение.

Петицията идва дни след нов и драматичен доклад, в който се твърди, че Котик е знаел, разрешил и дори участвал в действия на неправомерно поведение и тормоз, което привлече вниманието на държавните органи. В отговор бордът на директорите на компанията издаде изявление, че ще продължи да подкрепя Котик, дори когато малка група от акционерите вече поискаха отстраняването му.

Тази петиция е най-новото развитие в поредицата от действия и дела, заведени от работници срещу компанията. В момента има събрани повече от 2600 подписа.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини