Fortnite, NBA 2K, FIFA и GTA V са най-сваляните игри за PlayStation през 2021 година!

Според анонсите до момента е видно, че 2022 г. ще бъде голяма година за гейминга, особено с оглед на предстоящите заглавия, които се очакват на пазара. В тон с тази ситуация, Sony пусна днес своите данни, разкривайки най-теглените игри за PlayStation за изминалата 2021 година. Въпросните данни включват конзолите PS5, PS4 и PS VR, а също виждаме и списък с най-изтегляните безплатни заглавия за PS4 и PS5 взети заедно. В таблицата са включени и специални редове за Северна Америка и Европа.

Започвайки с безплатните игри, Fortnite постига глобално господство, заемайки първото място в NA и EU. CoD: Warzone оглавява втората позиция в Северна Америка, докато Rocket League заема същата, но в Европа. Интересен факт е, че Splitgate грабва четвъртото място в NA, изпреварвайки някои големи заглавия като Apex Legends, Genshin Impact и Destiny 2.

ps-games-2021

Колкото до FIFA, играта отново покори Европа за пореден път. FIFA22 претендира за първото място на Стария континент, като играта има най-много изтегляния за PS4 и PS5 заедно. Футболният симулатор не е толкова популярен в Северна Америка, като там доминиращите заглавия са Madden 22, NBA 2K22 и MLB The Show 21, всички заемащи места в Топ 10 и за двете конзоли.

В списъка с игри за PS5, Call of Duty: Vanguard отбеляза още една популярна година, като заглавието беше на второ място както в NA, така и в EU. Single Player заглавията процъфтяха и тази година, като се появиха Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Kena: Bridge of Spirits, Far Cry 6, Resident Evil: Village и Assassin’s Creed: Valhalla.

Официалната публикация в блога също така отбелязва, че Among Us заема шесто място за PS5 в Европа, въпреки че беше пуснат едва през декември. И накрая, VR категорията беше доминирана от Beat Sabre, който завърши номер 1 както в NA, така и в EU.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини