Fortnite няма да се поддържа и на Steam Deck, потвърди собственикът на Epic Games!

В поредица от туитове главният изпълнителен директор на Epic Games Тим Суини заяви, че Fortnite няма да може да се играе на предстоящия Steam Deck на Valve. Играта не е налична и в Steam, но тъй като ръчната конзола по същество представлява малък компютър с Linux, дефакто тя трябва да може да го стартира без никакви затруднения.

Оказва се обаче, че системата Easy Anti-Cheat на Epic не е съвместима с Proton. Веднага се появиха и спекулации в reddit, че Суини е враждебно настроен към игрите на платформи с отворен код, като се наблягаше, че това е главната причина.. Шефът не Epic все пак увери, че се полагат големи усилия за разработването на съвместимост със Steam, въпреки че може да отнеме известно време.

Rainbow Six Siege на Ubisoft е друго заглавие, което разчита на услугите на Easy Anti-Cheat, за да ограничи хакерите и нечестната игра. Дали същите правила ще важат и тук, ще стане ясно след 25 февруари 2022 г. – когато е официалният старт на Steam Deck.

fortnite-image

Когато беше запитан дали не иска неговата „звездна игра“ на конкурентната платформа, Суини заяви, че би се радвал да направи Fortnite достъпен в Steam, но не и да плати 20% до 30% от спечелените приходи.

Играчите, които все още възнамеряват да стартират Fortnite на своите Steam Decks, могат да направят това, като инсталират операционна система Windows на устройствата – което е напълно възможно, както заяви дизайнерът Лорънс Янг в интервю.

Valve не е описал напълно последствията от намеса и манипулиране на софтуера на Steam Deck, въпреки че обикновено гаранциите се анулират само когато има нещо общо с хардуера.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини