G2 Esports и „Stewie2K“ – шампионска комбинация в Далас

G2 Esports е новият шампион на IEM Далас 2024. Във финала на турнира по CS2 в САЩ „самураите“ надделяха над Team Vitality с 2:1 и спечелиха 100 хил. долара от наградния фонд на турнира на обща стойност четвърт милион. Първото място за G2 пък донесе и квота на тима за IEM Кьолн, през лятото.

снимка: Стефани Линдгрен, ESL

Въпреки че в целия турнир G2 Esports бе с резерва, заради отсъствието на лидера на тима Расмус „HooXi“ Нилсен, който присъства на сватбата на сестра си, европейският тим се представи на изключително ниво. Звездата на тима Никола „NiKo“ Ковач взе лидерските функции и ги съчета умело със стрелбата си, а на обичайното си фантастично ниво бе и Иля „m0nesy“ Осипов. Младият руски снайперист на отбора бе недостижим във финала с цели 83 убийства. На прекрасно ниво бе играта и на бившия Мейджър шампион Джейк „Stewie2K“ Ип, който влезе в тима като заместник на „HooXi“, пасвайки сякаш от години играе в G2.

В самия финал „самураите“ започнаха с победа на Inferno. На картата обаче бяха необходими 2 тайбрека, за да стане ясно кой ще спечели. Vitality започна колебливо СТ-страната си, но след това изравни. Матийо „ZywOo“ Ербо и съотборниците му поведоха с 15:12 в първия тайбрек и имаха 3 шанса да спечелят картата, но допуснаха да се стигне до 15:15, а след това G2 спечели с 19:16.

Anubis бе изборът на карта на „пчеличките“ и изглеждаше, че много бързо резултатът в мача ще се изравни. Team Vitality дръпна с 12:5 и се разполагаше със 7 последователни възможности за изравняване на резултата в мача. Вместо това – нов тайбрек, след 12:12. Все пак в него „пчеличките“ се събраха и пратиха мача в решаващата трета карта – Nuke.

Френският тима започна лошо като загуби първите 3 рунда на СТ-страна. После записа серия от 6 поредни, за да обърне до 6:3, но всъщност това бе всичко, на което жълто-черният тим бе способен. До края на срещата отборът спечели само още 2 рунда, а шоуто на „m0nesy“ и компания бе наслада за феновете в Далас.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини