G2 и FaZe Clan се класираха за полуфиналите на IEM Чънду

G2 Esports и FaZe Clan се класираха полуфиналите на CS2 турнира IEM Чънду, шампионът, в който ще участва в IEM Кьолн 2024. Двата тима завършиха на третите места съответно в група А и B на състезанието в Китай, с награден фонд 250 хил. долара и започнаха участието си в плейофите от първия кръг.

В ранния мач G2 Esports съумя да надвие Virtus.pro с 2:0, след след 13:6 на Anbuis и 13:10 на Overpass. Много силно представяне в първата карта за G2 записа Неманя „huNter-“ Ковач, с 16 убийства, както и руският снайперист на тима Иля „m0nesy“ Осипов, за когото един от лидерите на Virtus.pro Джами „Jame“ Али каза преди дни, че е единственият, от когото може да се учи в момента. На полуфинал G2 ще играе срещу MOUZ, който завърши на първо място в група А и получи директно място във финалната 4-ка на турнира в Китай.

След това Ръсел „Twistzz“ ван Дълкен от Team Liquid се изправи срещу бившите си съотборници във FaZe Clan. Воден от своя капитан Каспер „cadiaN“ Мьолер, бившият тим на Алекс Петров показа изключително борбена игра на Nuke, но в крайна сметка FaZe триуфмира след продължения, на картата, която всички наричат „домашна“ за Фин „karrigan“ Андерсен и компания.

После битката се насочи към Anubis, на която „cadiaN“ и Кийт „NAF“ Маркович бяха най-резултатни за успеха на „кончетата“ с 13:11 рунда. Съвместно те неутрализираха супер представянето на снайпериста на FaZe „broky“, който записа 26 убийства на картата. Решаващата битка остана за Mirage. FaZe изигра отлична Т-страна, а след това не даде шанс Liquid да стопи изцяло разликата и го елиминира след 13:10. В полуфиналите в Чънду „кланът“ ще играе срещу Astralis, като ще търси реванш от „червените“, които победиха в битката на двата тима в груповата фаза на IEM турнира в Китай.

снимки: Филип Станчев

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини