GeForce RTX 4090 вероятно ще бъде два пъти по-бърза от RTX 3090, но на каква цена?

Докато се приближаваме до датата на пускане на RTX 4000, все повече информация се разкрива в публичното пространство, касаеща това колко по-мощни ще бъдат новата серия графични процесори. Последната информация разкрива, че GeForce RTX 4090 ще предложи огромен скок в производителността от предишните поколения на компанията, дори от RTX 3090.

Източници, близки до MLID (Moore’s Law Is Dead), са силно уверени, че серията карти RTX 4090, изградени с графичния процесор AD102, ще увеличат кадрите в секунда във видеоигрите, използвайки стандартна растеризация с приблизително 80-110%, в сравнение с RTX 3090. Можем също да очакваме Ray-Tracing производителността да скочи двойно, но MLID не е в състояние да предостави точни показатели към този момент.

rtx4090

В опита си да създаде най-добрата графична карта от своята нова гама Lovelace, изглежда, че Nvidia също ще увеличи TDP на RTX 4090 до тревожно високите 450-600W. Така че, не се изненадвайте много, ако трябва да ъпдейтнете машината си със скъпо захранване.

MLID също споделя, че Nvidia значително е подобрил контролерите на паметта за RTX 4000 и изглежда ги е проектирал така, че да поддържат GDDR7 VRAM, въпреки факта, че Micron все още не е финализирал спецификацията на паметта.

Картите от серията RTX 4000 ще включват до 71% повече CUDA-ядра и значително по-голям L2 кеш. Nvidia поставя основите на сериозна конкуренция срещу AMD Radeon RDNA 3 и Intel Arc Alchemist.

Нямаме търпение да видим и трите производители в схватка за надмощие при GPU-тата по-късно през тази година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини