Гледаемостта на LoL Worlds 2022 с рязък спад в сравнение с миналогодишното световно първенство!

Световното първенство по League of Legends претърпява значителен спад на интереса сред зрителите, като гледаемостта е намаляла с близо 40% спрямо миналогодишната в груповата фаза. Тъй като плейофите на надпреварата се подават зад ъгъла, статистическият уебсайт Esports Charts реши да публикува данните за зрителите, наблюдавали предварителните кръгове.

Видно е, че там има рязък спад в сравнение с миналогодишното събитие в Исландия. Груповата фаза сега достигна пикова гледаемост от 1 390 000 зрители по време на мача от втория ден между T1 и Fnatic. Тази цифра сега е с 38% под миналогодишната сума от 2 230 000 зрители, записана по време на груповия мач между T1 и DetonatioN FocusMe — който в крайна сметка се превърна в четвъртия най-гледан мач в целия турнир.

lol-wolds-viewership

Esports Charts разкрива още, че други показатели също са регистрирали подобен спад, като събитието е отчело средна гледаемост от 826 034 зрители (спад с 37%) и 46 500 000 милиона часа гледане (спад с 41%) по време на груповата фаза.

Според статистиците основната причина за това е неудобната часова зона за азиатските зрители. Това рисува една тревожна картина за останалата част от събитието, тъй като седем от осемте отбора, които все още се борят, са именно от Азия. Единственото изключение е Rogue, шампионът на LEC Summer 2022.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини