God of War стана най-високо оцененото, продавано и играно заглавие на Sony в Steam!

Изминаха само няколко дни, откакто God of War се появи за PC и ето, че играта вече се превърна в огромен хит с няколко подобрени рекорда, като броя на едновременните играчи на играта в Steam и потребителските ревюта и оценки.

Четири години след като God of War излезе на пазара за PS4, играта най-накрая пристигна и на PC чрез Steam тази седмица, за да получи също толкова голямо признание, че дори и по-голямо. С продължението на God of War: Ragnarok тази година за PS5 и PS4, очевидно около поредицата се заформя огромно вълнение, което означава, че много нови играчи ще бъдат привлечени след като изпитат удоволствие от играта на персоналните си компютри.

Докато броят на едновременните играчи на God of War в първия ден беше малко по-нисък от този на Port Horizon: Zero Dawn (също в първия си ден за PC), сега вече бройката на играчите нараства непрекъснато, достигайки най-висока стойност за всички времена за игра на Sony на компютър от 73 529 потребителски акаунта по-рано днес.

god-of-war

God of War също е и най-продаваната в Steam за последната седмица и в момента е най-високо оценената такава на Sony, с оценка „Изключително положителна“ от над 8000 рецензии – което й дава резултат от над 94%.

За сравнение, Days Gone има рейтинг от 91,43%, а Horizon: Zero Dawn има само 83,64%.

Това е добро начало на годината за Sony, което е много вероятно и да продължи, когато Uncharted: Legacy of Thieves стартира през следващите няколко месеца.

Дали ще се справи толкова добре, колкото God of War обаче, е друг въпрос.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини