Годишните продажби на видеоигри в UK надхвърлиха £4 милиарда!

Софтуерният пазар отбеляза истинско удвояване на генерираните обороти само в рамките на десетилетие. Годишните приходи от покупките на видеоигри в Обединено кралство Великобритания надхвърлиха £4 милиарда за 2021 година.

Ако трябва да бъдем точни, потребителските разходи за физически копия и дигитални версии на игри възлизат на £4,29 милиарда за изминалата година, според данни на GfK и Omdia, публикувани от Асоциацията на търговците на развлечения (ERA) в четвъртък.

ukgamingmarket

За сравнение, видео пазарът в Обединеното кралство генерира продажби от £3,75 милиарда през 2021 г., докато музикалният пазар генерира почти £1,7 милиарда.

Общата сума на продажбите на видеоигри за миналата година беше подобрена само веднъж, когато бяха изхарчени рекордните £4,34 милиарда през 2020 г. Продажбите на игри през 2021 г. са намалели с 3,3% на годишна база, като недостигът на PS5 и Xbox Series X конзоли вероятно е ключов фактор за спада, казва ERA.

Мобилният гейминг и прилежащите заглавия оглавяват най-голямата категория, генерирайки над £1.5 милиарда, което е ръст с 8.1% на годишна база. Продажбите на дигитални конзолни игри бележат спад с 8.3% отново на годишна база (£549 милиона), докато продажбите на физическите копия за конзоли имат спад с 20.4% или около (£508 милиона).

Следвайки стъпките на FIFA21 през 2020 г., FIFA22 беше най-продаваната игра за миналата година. Продадени са над 2.2 милиона копия, включително 1.3 милиона дигитални бройки.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини