Хакерът, който открадна скинове за $6 милиона от CSMoney, е вече идентифициран!

Уебсайтът за търговия със CS:GO скинове CS.MONEY предостави актуализация относно голямата кражба, при която бяха откраднати безброй ценни предмети за играта на огромна стойност, за която вече писахме. Собственици на сайта са идентифицирали хакера и използвания метод за кражба, и са възстановили повече от половината откраднати предмети.

За да обменят артикули за истинска валута, търговците на скинове и инвеститорите трябва да използват уебсайтове на трети страни, като CS.MONEY. Въпреки че пазарът за търговията със скинове претърпя метаморфоза след съмнителните години между 2014 и 2018-та, все още има рискове.

На 12 август пробив в платформата за CS:GO-козметика на доведе до откраднати артикули на стойност около $6 милиона, според търговеца. Първоначално обявената сума беше около $1.5 милиона, но скоро след това стана ясно, че щетите са много по-големи.

csmoneysteal

На 22 август, Тимофей Соболевски, главен комуникационен директор в EX CORP, компанията-майка на CS.MONEY, потвърди, че половината от откраднатите предмети са били открити.

„Успяхме да върнем половината от откраднатите скинове обратно в нашите сметки. Това означава, че след по-малко от седмица, след като забраната за търговия изтече, тези скинове, както наши, така и притежавани от потребителите, отново ще станат достъпни на нашия сайт.“

Въпреки че CS.MONEY ще се постарае да върне всичко, което е било откраднато, останалите елементи, които не бъдат възстановени, ще подлежат на обезщетение.

„Вече можем да ви кажем, че намерихме този, който ни хакна и научихме как точно е направено това. Докато го правехме, си възвърнахме контрола върху акаунтите, използвани за съхраняване на откраднатите кожи.“

EX CORP дори предложи $100 000 на всеки, който може да помогне на компанията да разбере как точно извършителите са получили достъп до техните файлове.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини