Heroic и Cloud9 са първите, преодоляли първата фаза на Мейджъра по CS2

Отборите на Heroic и Cloud9 станаха първите, които се класираха за втората фаза на Мейджър турнира по CS2 в Копенхаген, след като завоюваха по три победи в първия етап на състезанието с награден фонд 1.25 млн. долара.

Скандинавската организация надделя над турците от Eternal Fire с 2:0, след 16:14 рунда на Vertigo и 13:7 на Mirage. Топ представяне за „героите“ направи Рене „TeSeS“ Мадсен с 40 убийства. Най-резултатен в мача обаче беше Исмаилджан „XANTARES“ Дорткардеш с 43. Той и съотборниците му продължават битката за стигане до топ 16, като в следващия кръг на началната фаза на PGL Major Копенхаген, ще се изправят срещу GamerLegion.

Към елитните отбори на световната сцена място си осигури и Cloud9. Руският тим, предвождан от фантастичната игра в турнира на казахстанеца Абай „HObbit“ Хасенов, се справи с португалците от SAW след 19:17 на Nuke и 13:9 на Anubis.

Предварителните очаквания за изключително равностоен мач се сбъднаха и срещата се оказа много вълнуваща. Първата карта имаше цели 2 продъжления, но C9 все пак я отмъкна, а на Anubis капитанът Кирил „BoombI4“ Михайлов собственоръчно закара отбора си в елиминационната фаза, с 22 фрага.

За SAW следващият двубой е срещу бразилците от paiN Gaming.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини