iD Software, създателят на Doom и Quake, подготвя нов FPS!

id Software се заема със следващата си игра след Doom Eternal и е напълно възможно това да е ново продължение на популярния франчайз Quake. Слуховете в мрежата, които се появиха напоследък ни карат да виждаме, че разработчиците очевидно са насочили вниманието си отново към FPS-жанра, а това, което се очаква като продукция е вероятно продължение като Doom 6, или Quake 5.

Отскоро се говори колко чудесно би било, ако id Software работи върху продължение на франчайза Quake и сега е напълно възможно да получим именно това. Doom Eternal все още получава масивни актуализации, но от следващата „следа“ виждаме, че компанията работи усилено и върху нова игра и вече имаме първата новина за това какво може да очакваме. Разбира се, веднага ви я споделяме!

Zenimax наскоро публикува обява за работа за старши технически аниматор, която е свързана с id Software, и описанието потвърждава, че позицията трябва да помогне с разработването на стар и емблематичен FPS. Ако компанията не продължава с Doom или работа по някой друг франчайз, изглежда логично и твърде вероятно да видим нова част на Quake.

Отскоро се говори колко чудесно би било, ако id Software работи върху рестартиране в стил Doom Eternal на франчайза Quake и сега е напълно възможно да получим именно това. Doom Eternal все още получава масивни актуализации, но компанията работи усилено върху следващата си игра и вече имаме първата новина за това какво може да очакваме

Zenimax наскоро публикува обяви за работа за старши технически аниматор, която е свързана с id Software, и описанието потвърждава, че позицията трябва да помогне с разработването на старт и емблематичен FPS. Ако компанията не продължава с Doom или работа по някой друг франчайз, изглежда твърде вероятно да видим нов Quake.

За момента августовският remaster на Quake се играе доста и възвърна популярността си сред феновете, което е доста прилично доказателство, че все още е желан. Именно сега би било чудесно време за Quake 5 – особено като продължение на оригиналния сюжет на Lovecraftian, а не на научнофантастичния сюжет от Quake 2.

Кой знае.. може би id Software ще добави още една игра към списъка с най-добрите FPS за всички времена.

Надяваме се скоро да разберем повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини