Историческо! MSI 2022 стана вторият международен турнир, в който никой не избра или премахна Thresh!

Исторически факт се случи по време на League of Legends MSI 2022, като събитието бе вторият голям турнир, в който шампионът Thresh не беше избран нито веднъж на бот линията. Героят притежава вторият най-висок процент на забрана по време на Pick Phase-a, а освен това отбелязва и цели 46% участие във всички професионални мачове, датиращи от старта му.

След като бе пуснат през 2013 година, Thresh е силен и основен избор при съпортите. Неговият процент на присъствие в мачовете е по-висок от всеки друг герой в играта, водейки с близо 10 пункта, тъй като никой друг шампион няма процент на Pick/Ban над 40%.

thresh-lol

MSI 2022 стана първият международен турнир след Worlds 2016, в който Thresh не беше избран или премахнат нито един път. Двадесет и един различни съпорт герои взеха участие на тазгодишното събитие, което представлява същият брой от миналогодишното световно първенство, но там The Chain Warden бе един от основните избори на играчите.

Във всички международни турнири, датиращи от 2013 година насам, Thresh е осмият най-популярен шампион изобщо, и третият най-изявен съпорт след Rakan и Alistar.

Скорошните промени могат да направят героя по-привлекателен в очите на професионалните играчи, особено в разгара на Сезон 2022.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини