Издателят на Elden Ring, Bandai Namco, претърпя тежка хакерска атака!

Bandai Namco, издателят на игри, между които заглавия като Elden Ring, Dark Souls и Tekken, потвърди, че е станал жертва на хакерска атака. Според последните доклади,, издателят разкрива, че е пострадал в следствие на неоторизиран достъп до своите вътрешни системи, като пробивът е извършен на 3 юли.

Доклади, че Bandai Namco е претърпял атака, се появиха и по-рано тази седмица. В понеделник vx-underground, група, която проследява изходния код на злонамерен софтуер в мрежата, публикува екранна снимка в Twitter, показваща, че хакерската организация BlackCat е добавила разработчикът към списъка си с жертви с думите „Повече данни – скоро.“

Изявлението на компанията потвърди, че е имало атака, но не разкри кой стои зад нея или какъв вид данни са успели да бъдат откраднати . Става ясно, че хакерите са се насочили към вътрешните й системи в азиатските региони.

bandai-namco

Според BleepingComputer, хакерската организация BlackCat се появява за първи път през ноември 2021-ва и оттогава е проникнала в над 60 компании по целия свят. Наскоро те се насочиха към държавна агенция в Австрия, швейцарска авиационна служба и луксозната модна марка Moncler.

BlackCat също разкрива информация на потребителите чрез открадната информация в своя сайт, карайки жертвите си да платят.

„В момента идентифицираме статуса, обхвата на щетите и разследваме причината. Поднасяме нашите най-искрени извинения на всички замесени за всякакви усложнения или опасения, причинени от този инцидент.“

/Bandai Namco/

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини