Край на сагата! Cloud9 избра да изпрати „Perkz“ у дома!

След доста странна дебютна година в Северна Америка, един от най-добрите Mid Laner-и в Европа официално напусна отбора на Cloud9.

Лука „Perkz“ Перкович направи своя дебют в LCS веднага, след като не успя да осъществи мечтата си – да грабне титлата от финалите на Световното първенство с G2 Esports през 2020 година. Тогава той се присъедини към звездния отбор на Cloud9, в който си партнираше с „Fudge“, „Blaber“, „Zven и „Vulcan“. Трансферът му бе смятан и за един от най-успешните удари, които разтърсиха северноамериканската League of Legends-сцена.

perkz

Организацията трябваше да се справи с няколко проблемни мача по пътя към успеха в LCS Spring Split 2021. Въпреки тях, когато сезонът приключи, съставът на Cloud9 държеше още един трофей в своята витрина, като една от главните причина за това бе именно Лука Перкович.

Следващият най-голям триумф за състезателя дойде на тазгодишните Worlds 2021, през които Cloud9 се справи с Rogue и FunPlus Phoenix, за да се класира за елиминационната фаза на събитието. Това си беше цяло постижение, тъй като много анализатори нарекоха групата на отбора „Групата на смъртта“, заради отборите на FunPlus Phoenix и DWG KIA, които само чакаха да вземат главите на противниците си.

Въпреки това, успехите тази година явно не са били достатъчни, за да задържат „Perkz“ в Северна Америка. В този момент слуховете гласят, че той ще се завърне в Европа в състава на Vitality. Това, разбира се, не е сигурно, а цялата европейска сцена тръпне в очакване, за да разбере кой ще успее да надделее в битката за подписа му.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини