Нов фалстарт за GTA: Definitive Edition! Играта тотално разочарова феновете!

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition е недостъпен в магазина на Rockstar Games за PC от момента, в който стартира. Трилогията, която идва в комплект с ремастерираните версии на GTA III, GTA: Vice City и GTA: San Andreas, трябваше да бъде достъпна за игра на 11 ноември, но за съжаление на феновете, това не е така.

Поддръжката на Rockstar публикува туит, в който се казва, че игрите в момента не са достъпни за закупуване, докато се премахнат файлове, неволно включени в тези версии. Публикацията не ни разкрива какъв тип файлове се премахват, нито предоставя приблизителен период от време, след който играта ще може да се играе. Що се отнася до всеки, който е успял да вземе копията на игрите, преди да бъдат свалени, Rockstar вече е наложил забрани за достъп. Компанията също така е свалила и по-старите версии от платформата Steam.

gtadefin

За съжаление и трите ремастерирани заглавия претърпяха ужасен фалстарт. Rockstar Games Launcher спря да работи още в четвъртък, което направи не само ремастерираната трилогия невъзможна за игра, но събори и всички игри на компанията, нейния магазин и cloud-системата, правейки ги неизползваеми за повече от ден. Rockstar все пак успя да възстанови своя Games Launcher и останалите услуги снощи.

Засега ранните ревюта на GTA: The Trilogy – Definitive Edition не изглеждат хич обещаващи. Критиците разкриват, че играта е изпълнена с проблеми и бъгове, засягащи главно графиката. Някои потребители са публикували скрийшоти в Twitter, които изобщо не изглеждат красиво – дъждовна буря с „ослепяващи“ бели капчици, фрапантни правописни грешки, странни и криви модели на героите.

Въпреки че не са налични на компютър, игрите все пак са достъпни за закупуване в Rockstar Games Store за PlayStation 4 и 5, Xbox One и Series X/S, както и Nintendo Switch.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини