Steam Deck с отложен старт за началото на 2022 година!

Valve обяви пред медиите, че новата ръчна конзола, Steam Deck, няма да излезе в края на настоящата 2021 година. Новината бе обявена в публикация в блога на Steam, а точният срок на отлагането на Steam Deck е два месеца – от декември 2021 до февруари 2022. Компанията се оправда с продължаващия недостиг на чипове и компоненти от международните производители като причина за забавянето.

Когато предпродажбите на Steam Deck стартираха, конзолата бе разпродадена за минути, а резервации за нея започнаха да се появяват още на 16 юли. Valve измисли система, която да предотврати заемането на всички слотове в опашката за резервации, както направиха PS5, Xbox Series X/S и останалите производители.

Steam-Deck-delayed-until-2022

Компанията изисква от купувачите да направят резервация с помощта на потвърден акаунт в Steam и поне една покупка на игра в него, направена преди юни 2021 година, както и такса за резервация от $5.

Поради броя на първоначалните резервации, всеки, който не е запазил новата конзола рано, няма да има възможност да получи своя Steam Deck до първото тримесечие на 2022 г. С всяко ново закъснение това време за изчакване се удължава допълнително. Сега човек, който резервира днес, няма да може да получи Steam Deck поне до началото на юли 2022 г.

„Съжаляваме за ситуацията – направихме всичко възможно, за да заобиколим проблемите с глобалния недостиг на компоненти, но заради него компонентите не достигат до нашите производствени фабрики навреме, за да можем да изпълним първоначалните си дати за стартиране.“ – заявиха от Valve.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини