League of Legends отново счупи рекорд! 1 милиард часа гледаемост белязаха Worlds 2021!

Riot Games разкри, че тазгодишното световно първенство по League of Legends е било гледано повече от 1 милиард часа в 34 различни стрийминг платформи по целия свят. Тази цифра е най-голямата от всички в историята и е един своеобразен рекорд за компанията.

Във видео, публикувано от Riot по-рано днес, можем да видим всички статистически данни, касаещи тазгодишното Световно първенство. Финалният мач между DWG KIA от Корея и EDward Gaming от Китай беше гледан от над 73 милиона души. Срещата се очакваше с нетърпение в двете азиатски държави, като по-голямата част от общата гледаемост идва от зрители, намиращи се на територията на двете страни. Приблизително 69 милиона от общо 73 милиона зрители са от Китай, според доклад на Riot Games.

worlds-2021-record

1 милиард часа гледаемост е брутална цифра. Тя обхваща цялото Световно първенство и всичките 121 мача, най-много изиграни срещи някога от всички изминали Световни първенства. Други от най-гледаните срещи са били полуфиналите между T1 и DWG KIA, както и четвъртфиналния мач на DWG KIA с MAD Lions от LEC.

Worlds 2021 беше преместен в последния момент, броени седмици преди началната си дата. Турнирът се проведе в Рейкявик, Исландия, а беше планиран да се състои в няколко града в Китай.

Световното първенство по League of Legends за следващата година ще се проведе в Северна Америка, а домакин на финалната среща ще бъде Сан Франциско.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини