MiBR и Imperial се връщат в Бразилия на фона на руската инвазия в Украйна

Бразилските отбори на MiBR и Imperial взеха решение да напуснат своя boot camp в Полша на фона на руската инвазия в Украйна, която разтърси света вчера рано сутрин. Всички играчи и съпъстващият ги персонал се очаква да отлетят обратно за Бразилия по-късно днес. Това ще се случи 4 дни по-рано от плануваното поради създалата се обстановка в Украйна.

 

 

Бразилците от MiBR останаха в Полша след своето участие на IEM Katowice 2022, тъй като трябваше да се включат в плейофите на Pinnacle Winter Series 2, където техен съперник по-късно днес щяха да са нашите момчета от SKADE. След решението на бразилската организация да отпътува по-рано от плануваното, тяхното място ще бъде заето от отбора на ENCE,  а срещата започва от 19:00 часа българско време.

 

Това е първото последствие в света на е-спорта от руската инвазия в Украйна. По-късно днес започват и плейофите на IEM Katowice, които се провеждат в Полша, където участие ще вземат, както руски, така и украински играчи. Ще следим дали ситуацията в Украйна ще се отрази по друг начин на случващото се в електронните спортове.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини