SKADE не успя да спечели в първата си RMR-квалификация!

За съжаление на всички български фенове, отборът на  SKADE не успя да завоюва място в Tоп 4 в първата RMR Open квалификация, което щеше да им осигури участие в решаващия сблъсък за PGL Major Antwerp 2022. Въпреки това шампионите от последния сезон нa A1 Gaming League ще имат още 3 шанса в следващите седмици.

Водени от своя капитан Камен „bubble“ Костадинов, българският отбор се изправи в първите си мачове от квалификациите за Major-турнира редом до 700 други европейски отбора. Нашите момчета се справиха великолепно с конкуренцията, достигайки до осминафиналите, където броят на опонентите им вече беше 16. SKADE очакваха французите от HEET, които в крайна сметка спечелиха първата отворена квалификация.

skade-h33t

Арена на сблъсъка беше de_inferno, където нашите момчета имаха предимство по време на мача от 7:12 и после 12:14, но въпреки това не успяха да се справят с коравия си съперник, като дори трябваше да се борят за оцеляването си при 15:14 за HEET. В крайна сметка след продължения, SKADE загуби с минималното 19:17. За съжаление срещата беше белязана от технически проблеми, породени от платформата на FACEIT.

Другият финалист от Големите финали на A1 Gaming League – отборът на FATE – отпадна сравнително рано още в Round Of 256, като загуби категорично от forZe с 16:2. Приятно впечатление направи и сборката BiskvitiZakuska с добре познати имена в нея, които успяха да достигнат до Round of 64, но там претъпяха поражение от Apeks. Отборът бе съставаен от mar, Duplicate, h4rn, KalubeR и младата надежда Skrimo.

Съставите, които се класираха за следващата фаза на турнира са следните:

  1. HEET – bodyy, Lucky, Djoko, Ex3rcice, afro
  2. AVE – waterfaLLZ, svyat, Porya, sugaR, Rajin
  3. OG – valde, nexa, niko, mantuu, flameZ
  4. Dignitas – f0rest, friberg, Lekr0, hallzerk, HEAP

 

Следващите мачове от RMR Open квалификацията започва на 1 март, като отново очакваме засилено българско участие.

Целият екип на A1 Gaming League пожелава успех на нашите сънародници в борбата им за място на PGL Major Antwerp 2022.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини